Graag vertel ik wat over het ontstaan van de leesclub.

Ooit.... in 2009 kwamen er in onze boekhandel nogal wat vragen binnen van klanten die op zoek waren naar een leesclub. De veelgehoorde reden was dat bestaande leesclubs vaak moeilijk te vinden ofwel weinig toegankelijk zijn.

Er werd besloten tot een algemene informatieavond  in de boekhandel zonder een echt plan; ik dacht: we zien wel wat eruit voortkomt, en of mensen in groepjes bij elkaar gaan? Verrassend was het, dat men unaniem besloot een gezamenlijke leesclub te beginnen met als locatie onze boekhandel.

Ik dacht: hoe gaan al deze verschillende  mensen (zo'n 20 in totaal) met elkaar matchen? En juist dat gegeven: een grote club en de bespreking van diverse boeken, maken elke avond weer tot een prachtig, verdiepend avontuur. Heel afwisselend en verrassend, ook, omdat telkens 2 van de leden een zelf gekozen boek voorbereiden. Elke avond opent daardoor een venster op een nieuwe leeswereld, gevuld met literatuur, cultuur en historie.

Een start van een groot succes; de leesclub bestaat reeds vele jaren en nu de boekhandel haar deuren heeft gesloten is het heel fijn dat de leesclub blijft voortbestaan!

Henri√ętte Coelers